Alles wat je moet weten over de Nederlandse fietscultuur: Het Fietsparadijs

Denk aan Nederland en als je eenmaal door de clichés van het toeristenbureau bent gegaan, zullen fietsen ongetwijfeld op je lijstje staan. Er zijn tenslotte meer fietsen dan mensen, dus ze zijn erg moeilijk te vermijden.
Het Fietsparadijs werpt een brede blik op het Nederlandse fietsfenomeen met veel vrolijke foto’s van mensen op de fiets – in de sneeuw, met hun hond, met een matras of gewoon van A naar B. Nieuwkomers zullen het advies over hoe te nemen waarderen. naar de wegen, Hollandse stijl, vooral de behoefte aan een goede, luide bel.

Er is een hoofdstuk over speciale fietsen en een hoofdstuk dat zich richt op de gedeelde fiets- en verhuurregelingen die in het hele land opduiken.
Gespecialiseerde fietscafés, fietsmusea en zelfs een netwerk van betaalbare overnachtingsmogelijkheden – het Vrienden op de Fiets-programma – neem ook een kijkje. Misschien wel het handigst is het achtergedeelte met een aantal voorgestelde fietsroutes – zeker als je gebruik maakt van de coronaviruspandemie om op een veilige manier meer van Nederland te verkennen.

De plannen bevatten ook plaatsen om te bezoeken, plaatsen om te eten en plaatsen om te verblijven terwijl u onderweg bent. Een klein minpuntje, de vertaling en redactie hadden op sommige plaatsen wat scherper kunnen zijn, en minder gebruik van de tegenwoordige tijd zou ervoor hebben gezorgd dat de voorgestelde routes natuurlijker aanvoelden in het Engels.

Maar afgezien daarvan is dit een geweldige kleine kennismaking met de fietscultuur voor een nieuwkomer in Nederland, en een handig sinterklaas- of kerstcadeau voor iemand die steeds weer belooft erop uit te trekken en meer van het land te zien op de fiets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *