De CADA Flower Show 18 – 23 mei 2020

roses

Robert Norman Hepple – Roses in a Vase, olieverf op doek en gesigneerd. Grootte 15 x 12 inch en geprijsd op £ 1,250. Robert Norman Hepple RA RP (18 mei 1908 – 3 januari 1994) was vooral bekend om zijn portretten van de Britse koninklijke familie. Hij werd verkozen tot lid van de Royal Society of Portrait Painters in 1948 en was hun president van 1979 tot 1983. Verkozen tot Royal Academician in 1961.

OVER DEZE VIRTUELE BEURS:
Samenvallend met het feit dat de Chelsea Flower Show van de Royal Horticultural Society virtueel wordt, benadrukken een aantal leden van The Cotswolds Art & Antique Dealers ‘Association de inspiratie die bloemen in de loop der jaren hebben gehad op kunstenaars en ambachtslieden over de hele wereld op Instagram (@cadaartandantiquesassociation). Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 mei 2020 bevatten berichten Chinees porselein en textiel van Catherine Hunt Oriental Antiques, aardewerk als een verzameling van zes Engelse parelwerk aardewerk schelprandschotels met blauwe schelprand en prachtige Pratt gekleurde manden met bloemen van John Howard en van Hall-Bakker Decorative Arts een handgemaakte figuur getiteld “The Tulip Woman” van Charles Vyse. Keramiek en glas omvatten Baccarat-presse-papiers van Delomosne & Son Ltd.

Een kleurrijke zijde geborduurde Nim Suzani (halve grootte Suzani), uit de tweede helft van de 19e eeuw, waarschijnlijk gemaakt in Bokhara, Oezbekistan, komt van Legge Carpets. Een charmant handwerkkunstwerk van Arts and Crafts ‘The gap in our hedge’ heeft een prachtig gesneden eikenhouten frame, rond 1900, van David Pickup Antiques, evenals een set van 12 gravures van Robert Furbers ‘Twaalf maanden bloemen met eigentijdse handkleuring en gezwarte perenhouten lijsten gegraveerd door Fletcher naar Peter Casteels, daterend uit 1730. Robert Furber was een Britse tuinbouwer en lid van de English Society of Gardeners. Hij had een kinderdagverblijf in Kensington.

Meubels en interieuraccessoires zijn afkomstig van Alderson Antiques, waaronder een zeldzaam patroon van roodgelakte commodes, versierd met vergulde jachttaferelen ingelegd met parelmoer, rococo-vuurvergulde montages en originele bonte marmeren toppen, Frans, circa 1875-1925, terwijl Moxhams Antiques heeft een mooie Italiaanse bombe-commode uit het midden van de 18e eeuw met walnotenmotieven met aantrekkelijke ingelegde bloemen aan de voor- en zijkanten, omstreeks 1750. Architectural Heritage heeft de afgelopen 40 jaar tentoongesteld op de Chelsea Flower Show. Onder de tuinmeubelen en beeldhouwwerken die te koop zijn, bevindt zich een grote gietijzeren stoel van Coalbrookdale-varen en braambessenpatroon, circa 1870, £ 3.400 en een grote loden figuur van een bloemenmeisje, circa 1910, £ 5.600.

WAAROM U INLOGT OP DEZE VIRTUELE BEURS:
Zeldzame items zoals een 18e-eeuwse zijden geborduurde theebus is een vondst van Mark Goodger Antiques. Elke zijde is voorzien van prachtig gedetailleerd borduurwerk van fijne zijde met bloemenurnen van hoorn des overvloeds. Temple Rare Books heeft een eerste editie, bestaande uit acht delen, van The Romance of Nature; Of The Flower-Seasons Illustrated by Louisa Anne Twamley, gepubliceerd in Londen door Charles Tilt in 1836.

Schilderijen, aquarellen en illustraties van Sarah Colegrave Fine Art passen precies, aangezien Sarah Colegrave momenteel een Flower Show-tentoonstelling heeft op haar eigen website. Andere schilderijen omvatten bloemstillevens van Haynes Fine Art en Trinity House, beide galerijen met werken van Marcel Dyf en Mary Fedden, evenals schilderijen van andere bekende kunstenaars. Newman Fine Art heeft een stilleven van Roses in a Vase van Norman Hepple RA, RP 1908-1994, beter bekend om zijn portretten van de koninklijke familie, die van 1979 tot 1983 voorzitter was van de Royal Society of Portrait Painters. Strachan Fine Art heeft een portret van Augustus John’s vrouw Ida (née Nettleship) met een hoed met bloemen, circa 1900, door William Rothenstein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *