Een oogje op de kalender – Sue Ede van Cooper Events

We missen allemaal onze beurzen! Er is zeker wat aanpassing voor nodig om ons aan te passen aan een wereld waarin we niet naar een beurs gaan om onze vrienden en collega’s min of meer wekelijks te ontmoeten tijdens deze crisis.

Hier bij ANF zijn we geprogrammeerd om te rapporteren over de beurzenkalender en al onze activiteiten van onze adverteerders en we missen de interactie met hen en zien de prachtige preview-objecten die ze ons van hun exposanten sturen.

De antiekindustrie is bevolkt met personages uit alle lagen van de bevolking en velen van hen hebben een interessant leven geleid. Het beurscircuit is als een club waar de leden wekelijks in een andere stad samenkomen en we kunnen niet wachten tot het leven weer normaal wordt, zodat we weer aan dat leven kunnen deelnemen.

In de tussentijd houden we de kalender in de gaten – en brengen we je opmerkingen en visies van de organisatoren met afbeeldingen van voorbije beurzen en komende beurzen.

Als eerste uit de poort voor deze functie is veteraan van menig beurs in binnen- en buitenland en een soort meter van het vak, Sue Ede van Cooper Events. Tijdens de Corona-crisis heeft ze de vinger aan de pols van het vak gehouden en heeft ze zoals gewoonlijk gehoord van haar vele exposanten die regelmatig bellen om haar op de hoogte te brengen van de situatie die ons allemaal is overkomen.

De meest recente Cooper-evenementen die op onze beurskalender stonden, zijn de populaire Cotswolds Decorative, Antiques & Fair Spring-editie, april 2020. Nu gepland voor 4-6 september 2020, onder voorbehoud van de op dat moment geldende voorschriften. Het evenement, voorheen Westonbirt Antiques & Fine Fair, wordt gehouden in het spectaculaire Victoriaanse Gothic Westonbirt House, nu een school, net buiten Tetbury, Gloucestershire, ooit door Country Life beschreven als “het mooiste voorbeeld van Victoriaanse architectuur, landschap en tuinen in de Cotswolds”. .

We spraken met Sue over haar leven in de antiekbeurzenbranche en haar visie op hoe de handel zich aanpast tijdens de Corona-crisis:

ANF: Vertel ons wanneer je in het bedrijf begon?

SE: Lang geleden! Mijn eerste ervaring was zelfs dat ik in de plaats kwam van een vriend die hun eendaagse zondagmarkt niet kon runnen. Van daaruit leerde ik de touwen met de hulp van Jim, mijn overleden echtgenoot, in nauwe steun.

ANF: Wat waren de belangrijkste verschillen in de antiekhandel en het beurscircuit toen en nu?

SE: Onze bezoekers discrimineren nu veel meer. Ze kennen vooral de verschillen tussen het kwaliteitsbeurscircuit en showground-evenementen en weten wat voor soort evenementen het beste bij hen passen. Natuurlijk is de hele markt nu veel competitiever, de overhead is hoger en exposanten verwachten van organisatoren een veel betere service.

ANF: Was dit je eerste baan of kwam je uit een andere branche?

SE: Voordat ik organiseerde, was ik een regiodirecteur in het West Country voor Athena, de affichemensen.

ANF: Wat was de reis naar je huidige rol?

SE: Nadat ik een vriend had geholpen, verhuisde ik langzaam van eendaagse beurzen naar weekendevenementen, daarna naar beurzen op de beurs en uiteindelijk werd ik gevraagd om lid te worden van de Daily Mail Group (DMG nu IACF) als directeur van beurzen voor hun Britse groep. Mensen herinneren zich misschien nog wel mijn banaangele Audi A4 die van de ene beurs naar de andere showroom op en neer snelde.

Daar ik op 60-jarige leeftijd met pensioen was gegaan en mijn man, Peter Hodder, na 40 jaar met pensioen ging bij Westlands Engineering, kochten we samen Cooper Events. Met onze dochter Katie hebben we dat ook uitgebreid door overnames en het redden van evenementen die een lift nodig hadden.

ANF: Het valt niet te ontkennen of te ontsnappen aan het feit dat eerlijke organisatoren en de exposanten, met name die op het circuit, in de huidige crisis zeer hard zijn getroffen. Waar zijn je gedachten en plannen voor als we aan de andere kant uitkomen? Heeft u iets speciaals gepland om uw terugkeer te vieren?

SE: We zullen natuurlijk moeten afwachten wat er gebeurt. Veel exposanten staan ​​aan de verkeerde kant van de zestig en zullen nerveus zijn om opnieuw deel te nemen aan de strijd. Desalniettemin is de antiekmarkt buitengewoon veerkrachtig en hoewel dit dit jaar misschien wel het ergste is, zal het terugveren, net als na 911 en de financiële crash van 2008. Er is altijd vraag naar goede dingen en dealers zijn deskundig in het vinden van fantastische schatten en recycling.

ANF: Hoe houdt u contact met het klantenbestand van uw exposant tijdens de lockdown? Heb je via je sociale mediaplatforms exposure kunnen bieden?

SE: We houden contact met veel exposanten via regelmatig telefoon- en e-mailcontact. Anderen geven de voorkeur aan sociale media. Iedereen weet dat dit een moeilijk jaar gaat worden en het is leerzamer om het dagelijkse nieuws te bekijken dan ons om advies te vragen!

ANF: Hoe runt u uw bedrijf vanuit huis? Heb je tips voor collega’s?

SE: We runnen ons bedrijf bijna altijd vanuit kantoren thuis. Het is zoveel eenvoudiger dan een kantoor hebben en het is kosteneffectiever. En dealers houden geen normale kantooruren! Natuurlijk moet je georganiseerd zijn en een goed ondersteunend netwerk hebben van collega’s en vrienden.

ANF: Welke feedback krijgt u van uw exposantenklanten tijdens de crisis? Hoe overleven ze zonder dat de beurzen plaatsvinden?

SE: Veel dealers maken zich natuurlijk zorgen over wat er gebeurt. Velen verkopen al via websites en sociale media, iets wat anderen zeker zullen leren!

ANF: Uit de feedback die we van dealers hebben, is er een redelijke hoeveelheid zaken op de binnenlandse markt waar levering of opslag een optie is, maar exportverkopen zijn minder eenvoudig. Bent u het eens met uw gesprekken met klanten?

SE: Ja, veilingen gaan door, leveringen gaan door, eBay is drukker dan ooit. Mensen zullen altijd geld willen uitgeven!

ANF: We vragen onze correspondenten meestal wat ze doen om te ontspannen van hun drukke agenda, maar misschien kunnen we u vragen hoe u uw tijd doorbrengt tijdens de afsluiting?

SE: Zoals iedereen op dit moment, regelmatig contact houden met familieleden en vrienden, tv kijken en proberen niet teveel te eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *