LAPADA

LAPADA Coronavirus Advies en ondersteuning – antiekwinkels die begin juni opnieuw worden geopend

LAPADA brengt het laatste opwindende nieuws dat antiekwinkels en galeries worden opgenomen in de volgende fase van het door de regering goedgekeurde heropeningsschema voor winkelstraten – waar een passende sociale afstand kan worden gegarandeerd. De post brengt ook actuele essentiële informatie samen die elk bedrijf moet lezen. Links naar alle recente webinars zijn ook hieronder opgenomen.

Noot van de redactie: LAPADA heeft centraal gestaan in het ondersteuningssysteem voor de antiekindustrie tijdens de Corona-crisis en het lidmaatschap van dit essentiële handelsorgaan wordt van harte aanbevolen door ANF!

Geacht lid,

Na het goede nieuws dat we dinsdag van DCMS hebben ontvangen dat de gebouwen van kunst- en antiekhandelaren zullen worden opgenomen onder bedrijven die op 1 juni kunnen openen (ervan uitgaande dat de controle op de voortgang van het virus goed wordt gevolgd), kijk ik ernaar uit met u deze stap naar een geleidelijke terugkeer naar normaliteit. DCMS is zeer betrokken en reageert op de feedback die LAPADA, BAMF en andere handelsstemmen hebben gegeven op onze regelmatige vergaderingen en communicatie, en we zijn verheugd dit resultaat te hebben behaald: nogmaals bedankt aan iedereen die me gedetailleerde voorbeelden van uw persoon heeft gestuurd ervaringen onderweg. We zijn ook blij te denken dat degenen onder u die op een veiling kopen of verkopen, kunnen verwachten dat deze eerder dan verwacht opnieuw zullen beginnen, dankzij deze gesprekken met DCMS.

Uiteraard moet er worden voldaan aan 2 meter sociale afstands- en hygiënemaatregelen wanneer u terugkeert naar uw bedrijf. De ‘Veiligere werkplekbegeleiding’ hieronder zou u moeten helpen om u hierop voor te bereiden, inclusief de onvermijdelijke maar noodzakelijke risicobeoordeling – hoewel degenen onder u die eenmanszaken zijn of minder dan 5 werknemers hebben, blij zullen zijn te horen dat u niet nodig zult zijn om dit op te schrijven! Lees en volg de richtlijnen van de overheid en toon deze verklaring dat u zich er ergens in uw bedrijf aan houdt. U heeft zich misschien afgevraagd over het aanschaffen van gezichtsmaskers: de begeleiding maakt duidelijk dat deze niet nodig zijn en welke maatregelen wel nodig zijn. Laat het me weten als je iets onduidelijk vindt in de begeleiding.

Daarnaast ligt onze wekelijkse overzicht van andere ontwikkelingen en links naar LAPADA’s populaire webinars om uw bedrijven te helpen. Zoals altijd zijn alle feedback, suggesties of gedachten die u voor ons heeft zeer welkom, en ik hoop dat we samen deze volgende fase kunnen ingaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *