The American Netherlander

The American Netherlander: 25 jaar expat-verhalen

‘Als je op zoek bent naar een officiële gids voor de Nederlandse cultuur, dan is dit het niet’, schrijft komiek Greg Shapiro in de inleiding van zijn nieuwe bloemlezing, The American Netherlander.

‘Maar als je op zoek bent naar de volledig subjectieve en volkomen bevooroordeelde indruk van een man van de Nederlandse cultuur, dan ben je hier aan het juiste adres.’ Shapiro’s nieuwe boek, dat zijn 25 jaar in Nederland viert, combineert het beste van zijn twee eerder verkochte boeken. uit boekdelen.

Het is een gemakkelijk op te halen collectie, geschreven in hapklare brokken, die de lezer meeneemt van Shapiro’s aankomst op Schiphol (‘Het eerste wat ik buiten de douane zag was een Burger King, ik dacht dat ik in Pittsburg was), naar de hoogtepunten van zijn eigen inburgeringsexamen.

Tussendoor scherpt Shapiro zijn pen op de Nederlandse identiteit, naaktheid, wat te doen met de placenta na een thuisbevalling en zijn incidentele filmrollen, waaronder die van het spelen van een Franse dokter in GTST, de langstlopende Nederlandse soap.

Heb je een lach nodig om de uren van opsluiting door het coronavirus te verdrijven? Als je Shapiro’s eerste twee boeken niet hebt gelezen, is er hier genoeg entertainment. En als je ze al hebt, koop dit boek dan toch. Het zal een geweldig cadeau zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *